Länets bästa äldremat 2025
Solgården har länets bästa äldermat
Hagdahlsakademien har utsett Solgårdens äldreboende i Ödeshög till pristagare av
Äldrematpriset 2025.
Måltiderna på Solgården komponeras i samarbete med matråd och tar hänsyn till
matminnen. Maten tillagas av färska företrädesvis lokalproducerade råvaror och i
veckomenyerna finns alltid information om ursprung.
För att lyfta måltidens betydelse arrangeras minst två gånger per år en trerätters måltid
lagad på enbart lokala råvaror. Måltidens fem aspekter - rummet, mötet, maten (och
drycken), styrsystemet och stämningen - lyfts med vita dukar och blommor.
matminnen. Maten tillagas av färska företrädesvis lokalproducerade råvaror och i
veckomenyerna finns alltid information om ursprung.
För att lyfta måltidens betydelse arrangeras minst två gånger per år en trerätters måltid
lagad på enbart lokala råvaror. Måltidens fem aspekter - rummet, mötet, maten (och
drycken), styrsystemet och stämningen - lyfts med vita dukar och blommor.
- Solgårdens centralkök jobbar med lokala råvaror så långt det är möjligt. Maten
levereras även till sex andra äldreboenden i Ödeshög, som erbjuds två lagade
måltider om dagen. På Solgården jobbar kökspersonal och vårdpersonal i nära
samarbete mot både undernäring och matsvinn, vilket är fint, säger Johnny
Ludvigsson i Hagdahlsakademien.
levereras även till sex andra äldreboenden i Ödeshög, som erbjuds två lagade
måltider om dagen. På Solgården jobbar kökspersonal och vårdpersonal i nära
samarbete mot både undernäring och matsvinn, vilket är fint, säger Johnny
Ludvigsson i Hagdahlsakademien.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”Solgårdens äldreboende får Hagdahlsakademins pris för Bra mat i Äldrevården för sin godamat tillagad på främst lokalproducerade råvaror.”
För mer information kontakta gärna:
Espen Rognstad
Titel: kostchef i Ödeshögs kommun
Telefon: 0144-351 56
Mejl: espen.rognstad@odeshog.se
För mer information om priset kontakta gärna:
Johnny Ludvigsson, professor i pediatrik vid Linköpings universitet, ledamot i Hagdahlsakademien
013-28 68 54
johnny.ludvigsson@liu.se
Andreas Landén
2024-12-20
- Press
- Länets bästa äldremat 2025
-
Länets bästa äldremat 2025
2024-12-20
-
Årets Hagdahlskock 2024 är utsedd
2024-01-17
-
Länets bästa äldremat 2023
2023-12-06
-
Stora Hagdahlspriset 2023
2023-02-01
-
Årets Hagdahlskock 2023 är utsedd!
2023-01-26
-
Pressrelease: Bästa äldremat 2023
2023-01-17
-
Skolmåltidspriset till Skönbergaskolan 2023
2023-01-12
-
Pressmeddelande 28 november 2022
2022-11-25
-
Pressmeddelande 2 september 2022
2022-09-02
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2022 har utsetts
2022-08-22
-
Stora Hagdahlspriset 2022
2022-03-23
-
Årets Hagdahlskock 2022 är utsedd
2022-03-09
-
Bästa skolmåltidspriset 2022
2022-01-13
-
Stora Hagdahlspriset 2021 tilldelas Per Frankelius, docent vid Linköpings universitet
2021-09-20
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2021 har utsetts
2021-08-17
-
Här finns den bästa skolmaten i Östergötland
2020-05-24
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2020 har utsetts
2020-01-27
-
Grattis Gröna Gårdens vårdboende i Linköping som har länets bästa äldremat!
2020-01-09
-
Årets Hagdahlskock 2020 är utsedd!
2020-01-09
-
Grattis till Tornhagsskolan som har länets bästa skolmat!
2019-05-28
-
Hagdahlspriset 2019: Katarina Westlund
2019-01-26
-
Årets Hagdahlskock 2019: Jonas Alvin
2019-01-20
-
Diplom 2019: Jonny Ståhl
2019-01-18
-
Diplom 2019: Claes och Per Eke Göransson
2019-01-18
-
Skolmatspriset 2019: Åsbo skola i Boxholm
2018-07-26
-
Äldrematspriset 2019: Trumpetaregatan i Norrköping
2018-07-25
-
Media välkomnas till Hagdahlsdagen
2018-02-02
-
Stora Hagdahlspriset 2018 tilldelas Brunneby Musteri
2018-01-19
-
Hagdahls diplommottagare 2018 utsedda
2018-01-15
-
Andreas Nylén
2018-01-04
-
Hagdahlsakademien har utsett länets bästa skolmat och äldremat 2017.
2017-05-24
-
Vilken skola och vilket äldreboende har den bästa maten?
2017-03-01
-
Sverker Peterson får Hagdahlsakademiens diplom 2017
2017-02-03
-
Ronaldos Stenugnsbageri
2017-02-03
-
Orga kvarn får Hagdahlsakademiens diplom 2017
2017-02-02
-
Sverker Peterson
2017-01-31
-
Hagdahlsakademiens kock 2017
2017-01-23
-
Diplommottagare 2017
2016-12-12
-
Bra Mat i Äldrevården 2017
2016-12-12
-
Årets Hagdahlskockar - 2016
2016-01-25
-
2016-års Hagdahlspristagare
2016-01-19
-
”Äldrematpriset” till Åtvidaberg
2015-11-14
-
Dansäterskolan i Borensberg får skolmatpris
2015-11-12
-
Hagdahlspriset 2015 till Per Jensen
2015-01-21
-
Hagdahlspristagare 2014
2014-01-19
-
Hagdahlskocken 2014
2014-01-19
-
Hagdahlspriset 2014 till Peter Borring
2014-01-19
-
Diplomen på Östgötamatmässan
2013-10-13
-
Pressrelease för Hagdahlsakademiens diplommottagare 2013
2013-10-10
-
Årets Hagdahlspris 2013 och Årets Hagdahlkock 2013
2013-01-22
-
Skolmåltidspriset till Motala Norra Skola
2012-10-25
-
Hagdahlsakademiens diplommottagare 2012
2012-08-11
-
Barn har rätt att slippa övervikt
2012-03-13
-
Ytterligare en happening!
2012-01-31
-
2012-års Hagdahlspristagare
2012-01-31
-
2011-års diplom
2011-10-08
-
2011 års Hagdalspristagare
2011-02-01
-
2011 års Hagdalspristagare meddelas senare
2011-01-30
-
Ola Sigvardsson ny ledamot i akademien
2010-02-07
-
2010 års Hagdahlspristagare
2010-01-22
-
2010 års Hagdahlskockar
2010-01-22
-
Hagdahlsakademiens diplom 2010
2010-01-22
-
Pressinbjudan 6 februari 2010
2010-01-22
Solgården har länets bästa äldermat
Hagdahlsakademien har utsett Solgårdens äldreboende i Ödeshög till pristagare av
Äldrematpriset 2025.
Måltiderna på Solgården komponeras i samarbete med matråd och tar hänsyn till
matminnen. Maten tillagas av färska företrädesvis lokalproducerade råvaror och i
veckomenyerna finns alltid information om ursprung.
För att lyfta måltidens betydelse arrangeras minst två gånger per år en trerätters måltid
lagad på enbart lokala råvaror. Måltidens fem aspekter - rummet, mötet, maten (och
drycken), styrsystemet och stämningen - lyfts med vita dukar och blommor.
matminnen. Maten tillagas av färska företrädesvis lokalproducerade råvaror och i
veckomenyerna finns alltid information om ursprung.
För att lyfta måltidens betydelse arrangeras minst två gånger per år en trerätters måltid
lagad på enbart lokala råvaror. Måltidens fem aspekter - rummet, mötet, maten (och
drycken), styrsystemet och stämningen - lyfts med vita dukar och blommor.
- Solgårdens centralkök jobbar med lokala råvaror så långt det är möjligt. Maten
levereras även till sex andra äldreboenden i Ödeshög, som erbjuds två lagade
måltider om dagen. På Solgården jobbar kökspersonal och vårdpersonal i nära
samarbete mot både undernäring och matsvinn, vilket är fint, säger Johnny
Ludvigsson i Hagdahlsakademien.
levereras även till sex andra äldreboenden i Ödeshög, som erbjuds två lagade
måltider om dagen. På Solgården jobbar kökspersonal och vårdpersonal i nära
samarbete mot både undernäring och matsvinn, vilket är fint, säger Johnny
Ludvigsson i Hagdahlsakademien.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”Solgårdens äldreboende får Hagdahlsakademins pris för Bra mat i Äldrevården för sin godamat tillagad på främst lokalproducerade råvaror.”
För mer information kontakta gärna:
Espen Rognstad
Titel: kostchef i Ödeshögs kommun
Telefon: 0144-351 56
Mejl: espen.rognstad@odeshog.se
För mer information om priset kontakta gärna:
Johnny Ludvigsson, professor i pediatrik vid Linköpings universitet, ledamot i Hagdahlsakademien
013-28 68 54
johnny.ludvigsson@liu.se