Årets Hagdahlskock 2024 är utsedd
Inga Wallenquist
Pressmeddelande 16 januari 2024
Hagdahlsakademien har utsett Mikaela Andersson, köks- och restaurangchef på Villa Baro i Åtvidaberg, till årets Hagdahlskock.
Mikaela Andersson visste redan i tidiga tonåren att hon skulle bli kock. I matlagningen har hon inspirerats mycket av både sin mamma och mormor. På mormoderns golfrestaurang i Söderhamn hade hon sitt första sommarjobb.
Mikaela har sina rötter i Hälsingland och det var där hon utbildade sig till kock. Efter studenten flyttade hon till Östergötland och Linköping, där hennes första riktiga arbete väntade på Hotell Ekoxen, under Lars “Pluto” Johannisons ledning. Mikaela har sedan dess jobbat på flera restauranger och även varit restauranglärare innan hon kom till Villa Baro i Åtvidaberg.
- Som matlagare har jag en bredd och lagar gärna varmrätter, desserter, förrätter eller bakar, det är blandningen och strävan att hela tiden hitta nya smakupplevelser som driver mig framåt. För mig är det viktigt med närhet till råvarorna och gynna lokala handlare och framför allt våra bönder. Men vilt och råvaror från skogen ligger mig närmast om hjärtat, det är väl en livsstil antar jag, då jag både jagar och älskar att botanisera i skogen, säger Mikaela Andersson.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För gedigna kunskaper inom östgötsk gastronomi som bidragit till inspiration och utvecklande av blivande kockar”.
Priset på 10 000 kronor delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska Sällskap.
Det sker i samband med Hagdahlsakademiens högtidsdag tisdagen den 6 februari, med start kl 16.00, på Föreningshuset Fontänen i Linköping dit media är varmt välkomna.
För mer information kontakta gärna:
Mikaela Andersson
Telefon: 0760-15 55 30.
För mer information om priset kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934 30 06
kontakt@reaturangskyline.se
Hagdahlsakademien har utsett Mikaela Andersson, köks- och restaurangchef på Villa Baro i Åtvidaberg, till årets Hagdahlskock.
Mikaela Andersson visste redan i tidiga tonåren att hon skulle bli kock. I matlagningen har hon inspirerats mycket av både sin mamma och mormor. På mormoderns golfrestaurang i Söderhamn hade hon sitt första sommarjobb.
Mikaela har sina rötter i Hälsingland och det var där hon utbildade sig till kock. Efter studenten flyttade hon till Östergötland och Linköping, där hennes första riktiga arbete väntade på Hotell Ekoxen, under Lars “Pluto” Johannisons ledning. Mikaela har sedan dess jobbat på flera restauranger och även varit restauranglärare innan hon kom till Villa Baro i Åtvidaberg.
- Som matlagare har jag en bredd och lagar gärna varmrätter, desserter, förrätter eller bakar, det är blandningen och strävan att hela tiden hitta nya smakupplevelser som driver mig framåt. För mig är det viktigt med närhet till råvarorna och gynna lokala handlare och framför allt våra bönder. Men vilt och råvaror från skogen ligger mig närmast om hjärtat, det är väl en livsstil antar jag, då jag både jagar och älskar att botanisera i skogen, säger Mikaela Andersson.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För gedigna kunskaper inom östgötsk gastronomi som bidragit till inspiration och utvecklande av blivande kockar”.
Priset på 10 000 kronor delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska Sällskap.
Det sker i samband med Hagdahlsakademiens högtidsdag tisdagen den 6 februari, med start kl 16.00, på Föreningshuset Fontänen i Linköping dit media är varmt välkomna.
För mer information kontakta gärna:
Mikaela Andersson
Telefon: 0760-15 55 30.
För mer information om priset kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934 30 06
kontakt@reaturangskyline.se
Inga Wallenquist
2024-01-17
- Press
- Årets Hagdahlskock 2024 är utsedd
-
Länets bästa äldremat 2025
2024-12-20
-
Årets Hagdahlskock 2024 är utsedd
2024-01-17
-
Länets bästa äldremat 2023
2023-12-06
-
Stora Hagdahlspriset 2023
2023-02-01
-
Årets Hagdahlskock 2023 är utsedd!
2023-01-26
-
Pressrelease: Bästa äldremat 2023
2023-01-17
-
Skolmåltidspriset till Skönbergaskolan 2023
2023-01-12
-
Pressmeddelande 28 november 2022
2022-11-25
-
Pressmeddelande 2 september 2022
2022-09-02
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2022 har utsetts
2022-08-22
-
Stora Hagdahlspriset 2022
2022-03-23
-
Årets Hagdahlskock 2022 är utsedd
2022-03-09
-
Bästa skolmåltidspriset 2022
2022-01-13
-
Stora Hagdahlspriset 2021 tilldelas Per Frankelius, docent vid Linköpings universitet
2021-09-20
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2021 har utsetts
2021-08-17
-
Här finns den bästa skolmaten i Östergötland
2020-05-24
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2020 har utsetts
2020-01-27
-
Grattis Gröna Gårdens vårdboende i Linköping som har länets bästa äldremat!
2020-01-09
-
Årets Hagdahlskock 2020 är utsedd!
2020-01-09
-
Grattis till Tornhagsskolan som har länets bästa skolmat!
2019-05-28
-
Hagdahlspriset 2019: Katarina Westlund
2019-01-26
-
Årets Hagdahlskock 2019: Jonas Alvin
2019-01-20
-
Diplom 2019: Jonny Ståhl
2019-01-18
-
Diplom 2019: Claes och Per Eke Göransson
2019-01-18
-
Skolmatspriset 2019: Åsbo skola i Boxholm
2018-07-26
-
Äldrematspriset 2019: Trumpetaregatan i Norrköping
2018-07-25
-
Media välkomnas till Hagdahlsdagen
2018-02-02
-
Stora Hagdahlspriset 2018 tilldelas Brunneby Musteri
2018-01-19
-
Hagdahls diplommottagare 2018 utsedda
2018-01-15
-
Andreas Nylén
2018-01-04
-
Hagdahlsakademien har utsett länets bästa skolmat och äldremat 2017.
2017-05-24
-
Vilken skola och vilket äldreboende har den bästa maten?
2017-03-01
-
Ronaldos Stenugnsbageri
2017-02-03
-
Sverker Peterson får Hagdahlsakademiens diplom 2017
2017-02-03
-
Orga kvarn får Hagdahlsakademiens diplom 2017
2017-02-02
-
Sverker Peterson
2017-01-31
-
Hagdahlsakademiens kock 2017
2017-01-23
-
Bra Mat i Äldrevården 2017
2016-12-12
-
Diplommottagare 2017
2016-12-12
-
Årets Hagdahlskockar - 2016
2016-01-25
-
2016-års Hagdahlspristagare
2016-01-19
-
”Äldrematpriset” till Åtvidaberg
2015-11-14
-
Dansäterskolan i Borensberg får skolmatpris
2015-11-12
-
Hagdahlspriset 2015 till Per Jensen
2015-01-21
-
Hagdahlspristagare 2014
2014-01-19
-
Hagdahlspriset 2014 till Peter Borring
2014-01-19
-
Hagdahlskocken 2014
2014-01-19
-
Diplomen på Östgötamatmässan
2013-10-13
-
Pressrelease för Hagdahlsakademiens diplommottagare 2013
2013-10-10
-
Årets Hagdahlspris 2013 och Årets Hagdahlkock 2013
2013-01-22
-
Skolmåltidspriset till Motala Norra Skola
2012-10-25
-
Hagdahlsakademiens diplommottagare 2012
2012-08-11
-
Barn har rätt att slippa övervikt
2012-03-13
-
2012-års Hagdahlspristagare
2012-01-31
-
Ytterligare en happening!
2012-01-31
-
2011-års diplom
2011-10-08
-
2011 års Hagdalspristagare
2011-02-01
-
2011 års Hagdalspristagare meddelas senare
2011-01-30
-
Ola Sigvardsson ny ledamot i akademien
2010-02-07
-
Pressinbjudan 6 februari 2010
2010-01-22
-
2010 års Hagdahlspristagare
2010-01-22
-
Hagdahlsakademiens diplom 2010
2010-01-22
-
2010 års Hagdahlskockar
2010-01-22
Pressmeddelande 16 januari 2024
Hagdahlsakademien har utsett Mikaela Andersson, köks- och restaurangchef på Villa Baro i Åtvidaberg, till årets Hagdahlskock.
Mikaela Andersson visste redan i tidiga tonåren att hon skulle bli kock. I matlagningen har hon inspirerats mycket av både sin mamma och mormor. På mormoderns golfrestaurang i Söderhamn hade hon sitt första sommarjobb.
Mikaela har sina rötter i Hälsingland och det var där hon utbildade sig till kock. Efter studenten flyttade hon till Östergötland och Linköping, där hennes första riktiga arbete väntade på Hotell Ekoxen, under Lars “Pluto” Johannisons ledning. Mikaela har sedan dess jobbat på flera restauranger och även varit restauranglärare innan hon kom till Villa Baro i Åtvidaberg.
- Som matlagare har jag en bredd och lagar gärna varmrätter, desserter, förrätter eller bakar, det är blandningen och strävan att hela tiden hitta nya smakupplevelser som driver mig framåt. För mig är det viktigt med närhet till råvarorna och gynna lokala handlare och framför allt våra bönder. Men vilt och råvaror från skogen ligger mig närmast om hjärtat, det är väl en livsstil antar jag, då jag både jagar och älskar att botanisera i skogen, säger Mikaela Andersson.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För gedigna kunskaper inom östgötsk gastronomi som bidragit till inspiration och utvecklande av blivande kockar”.
Priset på 10 000 kronor delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska Sällskap.
Det sker i samband med Hagdahlsakademiens högtidsdag tisdagen den 6 februari, med start kl 16.00, på Föreningshuset Fontänen i Linköping dit media är varmt välkomna.
För mer information kontakta gärna:
Mikaela Andersson
Telefon: 0760-15 55 30.
För mer information om priset kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934 30 06
kontakt@reaturangskyline.se
Hagdahlsakademien har utsett Mikaela Andersson, köks- och restaurangchef på Villa Baro i Åtvidaberg, till årets Hagdahlskock.
Mikaela Andersson visste redan i tidiga tonåren att hon skulle bli kock. I matlagningen har hon inspirerats mycket av både sin mamma och mormor. På mormoderns golfrestaurang i Söderhamn hade hon sitt första sommarjobb.
Mikaela har sina rötter i Hälsingland och det var där hon utbildade sig till kock. Efter studenten flyttade hon till Östergötland och Linköping, där hennes första riktiga arbete väntade på Hotell Ekoxen, under Lars “Pluto” Johannisons ledning. Mikaela har sedan dess jobbat på flera restauranger och även varit restauranglärare innan hon kom till Villa Baro i Åtvidaberg.
- Som matlagare har jag en bredd och lagar gärna varmrätter, desserter, förrätter eller bakar, det är blandningen och strävan att hela tiden hitta nya smakupplevelser som driver mig framåt. För mig är det viktigt med närhet till råvarorna och gynna lokala handlare och framför allt våra bönder. Men vilt och råvaror från skogen ligger mig närmast om hjärtat, det är väl en livsstil antar jag, då jag både jagar och älskar att botanisera i skogen, säger Mikaela Andersson.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För gedigna kunskaper inom östgötsk gastronomi som bidragit till inspiration och utvecklande av blivande kockar”.
Priset på 10 000 kronor delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska Sällskap.
Det sker i samband med Hagdahlsakademiens högtidsdag tisdagen den 6 februari, med start kl 16.00, på Föreningshuset Fontänen i Linköping dit media är varmt välkomna.
För mer information kontakta gärna:
Mikaela Andersson
Telefon: 0760-15 55 30.
För mer information om priset kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934 30 06
kontakt@reaturangskyline.se