Hagdahlsmarknad på länsmuseet blev jubileumsårets final
År 2009 är Hagdahlsakademiens jubileumsår då 200-årsminnet av Charles Emil Hagdahls födelse manifesteras.
Hela året har gått i jubileets tecken för Hagdahlsakademien. I februari inleddes året med kransnedläggning vid Hagdahls grav, följt av den traditionella Hagdahlshögtiden på länsmuseet. Årets högtidstalare var länsmuseichefen Maria Jansén. Den följande högtidsmiddagen kreerades av samtliga Hagdahlskockar som diplomerats under åren, sex till antalet. Kockarna anrättade och serverade var sin rätt på menyn.
I mars inbjöds medlemmarna i nätverket Gastronet Nordic till Linköping då akademien stod för värdskapet för representanter för de nordiska gastronomiska akademierna och deras vänföreningar. Nätverksträffen blev ett tvådagarsevenemang med bland annat middag på Linköpings slott med östgötska förtecken där regionens mat stod i centrum.
I april presenterade akademien sin jubileumsbok, I Hagdahls smak. Bokens författare är ledamöter i akademien och speglade i var sitt kapitel olika sidor hos kokboksförfattaren och läkaren Charles Emil Hagdahl.
I augusti premiärvisades akademiens nya tyg av formgivarna Lasse Frisk och Amie Stålkrantz på Älvsjömässan Formex. Tyget har mönster hämtade från illustrationerna i Hagdahls kokbok och har tryckts på Ljungbergs i Floda.
I oktober avslutades jubileet med en heldag på länsmuseet med bland annat presentation av de nya tygerna för Linköpingspubliken, fem Hagdahlsdukningar, paneldiskussion av författarna till boken I Hagdahls smak och ett uppskattat och publikdragande föredrag om vett och etikett av Magdalena Ribbing.
Inga Wallenquist
2009-11-25
- Nyheter
- Hagdahlsmarknad på länsmuseet blev jubileumsårets final
-
Stora Hagdahlspriset 2024
2024-01-24
-
Stora Hagdahlspriset 2023
2023-01-29
-
Årets Hagdahlskock 2023 är utsedd!
2023-01-26
-
Årets Hagdahlskock 2024 är utsedd
2023-01-16
-
Pressmeddelande 28 november 2022
2022-11-23
-
Pressmeddelande 2 september 2022
2022-09-02
-
Stora Hagdahlspriset 2022
2022-03-23
-
Årets Hagdahlskock 2022 är utsedd
2022-03-09
-
Stora Hagdahlspriset 2021 tilldelas Per Frankelius, docent vid Linköpings universitet
2021-09-20
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2021 har utsetts
2021-08-31
-
Årets Hagdahlskock 2021 är utsedd!
2021-01-29
-
Hagdahlsakademiens Äldrematpris 2021
2020-09-14
-
Pontus Pleanges tacktal
2020-05-13
-
VÄLKOMMEN TILL HAGDAHLSAKADEMIENS HÖGTIDSSAMMANKOMST
2020-01-27
-
Stora Hagdahlspriset 2020
2020-01-21
-
Årets Hagdahlskock 2020 är utsedd!
2020-01-15
-
Grattis Gröna Gårdens vårdboende i Linköping som har länets bästa äldremat!
2019-09-23
-
Hagdahlsakademiens priser 2020
2019-05-25
-
Hagdahlshögtiden 6 februari 2020
2019-05-02
-
Programmet för högtidsdagen 2019
2019-01-30
-
Hagdahlspriset 2019: Katarina Westlund
2019-01-26
-
Årets Hagdahlskock 2019: Jonas Alvin
2019-01-20
-
Diplom 2019: Jonny Ståhl
2019-01-19
-
Diplom 2019: Claes och Per Eke Göransson
2019-01-18
-
Skolmatspriset 2019: Åsbo skola i Boxholm
2018-07-26
-
Äldrematspriset 2019: Trumpetaregatan i Norrköping
2018-07-25
-
Välkommen till Hagdahlsdagen
2018-02-02
-
Stora Hagdahlspriset 2018 tilldelas Brunneby Musteri
2018-01-25
-
Hagdahls diplommottagare 2018 utsedda
2018-01-15
-
Andreas Nylén
2018-01-04
-
Hagdahlsakademien har utsett länets bästa skolmat och äldremat 2017
2017-03-01
-
Hagdahlsakademiens kock 2017
2017-01-23
-
Kvarnbacken i Linköping får priset för Bra Mat i Äldervården 2017
2016-12-12
-
Hagdahls Diplommottagare 2017 utsedda.
2016-12-12
-
Bokmässan i Linköping den 3 dec
2016-12-06
-
Skäggetorpsskolan i Linköping får Hagdahls pris för Skolbarns Matvanor!
2016-09-24
-
Hagdahlsakademien inför 2017
2016-09-20
-
Hagdahlsakademien på Bokmässan
2015-09-20
-
Hagdahlshögtiden 2015 var succé
2015-02-09
-
Program 6 februari 2015
2015-01-31
-
Barbro Konradsson presenterar Hagdahlspris
2015-01-30
-
Hagdahlspris för Bra Mat i Äldrevården
2014-09-11
-
Hagdahlsakademiens högtidsdag 2014
2014-01-30
-
Hagdahlsakademien på Östgötamatmässan 2013
2013-10-13
-
Landshövingen delade ut Hagdahlsakademiens diplom
2013-10-13
-
Hagdahlakademiens diplom 2013
2013-09-29
-
Program för Hagdahlshögtiden 2013
2013-01-30
-
Skolmåltidspriset till Motala
2012-11-28
-
Diplommottagare vid matmässan
2012-10-26
-
Hagdahls pris för skolbarns matvanor
2012-03-13
-
Program för prisutdelningen 6 februari 2012
2012-01-30
-
Martin Lind håller högtidstal
2012-01-07
-
Diplomutdelning vid matmässan
2011-11-19
-
Den 15 oktober är Östgötamatmässan. Diplomutdelning!
2011-09-06
-
Inbjudan till 2011 års Hagdahlshögtid
2010-11-17
-
Föreläsare sökes?
2010-11-05
-
Ny ledamot vid tallrik nr 3
2010-02-07
-
"Gastronomisk" musik vid Hagdahlshögtiden
2010-02-07
-
Allmänheten inbjuds till 2010 års Hagdahlshögtid
2009-12-11
-
Hagdahlsjubileet inleds
2009-11-25
-
Hagdahlsmarknad på länsmuseet blev jubileumsårets final
2009-11-25
-
Ny 14:e ledamot utsedd
2009-10-11
Hela året har gått i jubileets tecken för Hagdahlsakademien. I februari inleddes året med kransnedläggning vid Hagdahls grav, följt av den traditionella Hagdahlshögtiden på länsmuseet. Årets högtidstalare var länsmuseichefen Maria Jansén. Den följande högtidsmiddagen kreerades av samtliga Hagdahlskockar som diplomerats under åren, sex till antalet. Kockarna anrättade och serverade var sin rätt på menyn.
I mars inbjöds medlemmarna i nätverket Gastronet Nordic till Linköping då akademien stod för värdskapet för representanter för de nordiska gastronomiska akademierna och deras vänföreningar. Nätverksträffen blev ett tvådagarsevenemang med bland annat middag på Linköpings slott med östgötska förtecken där regionens mat stod i centrum.
I april presenterade akademien sin jubileumsbok, I Hagdahls smak. Bokens författare är ledamöter i akademien och speglade i var sitt kapitel olika sidor hos kokboksförfattaren och läkaren Charles Emil Hagdahl.
I augusti premiärvisades akademiens nya tyg av formgivarna Lasse Frisk och Amie Stålkrantz på Älvsjömässan Formex. Tyget har mönster hämtade från illustrationerna i Hagdahls kokbok och har tryckts på Ljungbergs i Floda.
I oktober avslutades jubileet med en heldag på länsmuseet med bland annat presentation av de nya tygerna för Linköpingspubliken, fem Hagdahlsdukningar, paneldiskussion av författarna till boken I Hagdahls smak och ett uppskattat och publikdragande föredrag om vett och etikett av Magdalena Ribbing.