Årets Hagdahlskock 2021 är utsedd!
Årets Hagdahlskock heter Per-Oskar Jonsson.
Inga Wallenquist
Pressmeddelande 5 februari 2021
Årets Hagdahlskock 2021 är utsedd!
Årets Hagdahlskock heter Per-Oskar Jonsson.
Han jobbar på Mjölby Stadshotell sedan 1 juni 2018 då han tog över verksamheten där tillsammans med två kollegor. Per-Oskar Jonsson, som jobbat som kock sedan gymnasietiden, har alltid haft ett starkt matintresse. Han arbetat helst med närodlade och närproducerade råvaror.
• Jag brinner för lokala råvaror och köper från producenter i Mjölbytrakten, men också för att använda syra i maten. Äppelcidervinäger är min favoritingrediens, eftersom den lyfter fram smakerna.
Per-Oskar Jonsson har tidigare jobbat på bland annat Hotell Dorotea, Hotell Ekoxen, Kanalkrogen, Stångs magasin, Restaurang P2 (där han var delägare i 12 år), Peos skafferi, Konsert & Kongress i Linköping och Rimforsa Strand.
I köket på Stadshotellet driver Lernia också en köksutbildning för ca 30 elever, som där får möjlighet att träna i en verklig restaurangmiljö tillsammans med Per-Oskar Jonsson och hans personal.
• Utnämningen till Årets Hagdahlskock kom väldigt oväntat, men jag blev verkligen jätteglad! Och roligt att det vi har gjort med Mjölby Stadshotell uppmärksammas.
Per-Oskar Jonsson vann i höstas även Årets Östgöta Kock.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För skicklighet i det gastronomiska hantverket och initiativet att åter ge liv åt en gammal institution, samt engagemang i utbildning av nya matlagare.”
Priset Årets Hagdahlskock är på 10 000 kr och delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska sällskap. Enligt traditionen sker det vid en Hagdahlsakademiens högtidsdag 6 februari, men på grund av pandemin flyttas ceremonin fram till sommaren.
Kontaktuppgifter till Årets Hagdahlskock Per-Oskar Jonsson:
070-930 13 30
peo@mjolbystadshotell.se
För mer information om priset, kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934 30 06
kontakt@reaturangskyline.se
Fotograf: Markus Höglund.
Årets Hagdahlskock 2021 är utsedd!
Årets Hagdahlskock heter Per-Oskar Jonsson.
Han jobbar på Mjölby Stadshotell sedan 1 juni 2018 då han tog över verksamheten där tillsammans med två kollegor. Per-Oskar Jonsson, som jobbat som kock sedan gymnasietiden, har alltid haft ett starkt matintresse. Han arbetat helst med närodlade och närproducerade råvaror.
• Jag brinner för lokala råvaror och köper från producenter i Mjölbytrakten, men också för att använda syra i maten. Äppelcidervinäger är min favoritingrediens, eftersom den lyfter fram smakerna.
Per-Oskar Jonsson har tidigare jobbat på bland annat Hotell Dorotea, Hotell Ekoxen, Kanalkrogen, Stångs magasin, Restaurang P2 (där han var delägare i 12 år), Peos skafferi, Konsert & Kongress i Linköping och Rimforsa Strand.
I köket på Stadshotellet driver Lernia också en köksutbildning för ca 30 elever, som där får möjlighet att träna i en verklig restaurangmiljö tillsammans med Per-Oskar Jonsson och hans personal.
• Utnämningen till Årets Hagdahlskock kom väldigt oväntat, men jag blev verkligen jätteglad! Och roligt att det vi har gjort med Mjölby Stadshotell uppmärksammas.
Per-Oskar Jonsson vann i höstas även Årets Östgöta Kock.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För skicklighet i det gastronomiska hantverket och initiativet att åter ge liv åt en gammal institution, samt engagemang i utbildning av nya matlagare.”
Priset Årets Hagdahlskock är på 10 000 kr och delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska sällskap. Enligt traditionen sker det vid en Hagdahlsakademiens högtidsdag 6 februari, men på grund av pandemin flyttas ceremonin fram till sommaren.
Kontaktuppgifter till Årets Hagdahlskock Per-Oskar Jonsson:
070-930 13 30
peo@mjolbystadshotell.se
För mer information om priset, kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934 30 06
kontakt@reaturangskyline.se
Fotograf: Markus Höglund.
Inga Wallenquist
2021-01-29
- Nyheter
- Årets Hagdahlskock 2021 är utsedd!
-
Stora Hagdahlspriset 2024
2024-01-24
-
Stora Hagdahlspriset 2023
2023-01-29
-
Årets Hagdahlskock 2023 är utsedd!
2023-01-26
-
Årets Hagdahlskock 2024 är utsedd
2023-01-16
-
Pressmeddelande 28 november 2022
2022-11-23
-
Pressmeddelande 2 september 2022
2022-09-02
-
Stora Hagdahlspriset 2022
2022-03-23
-
Årets Hagdahlskock 2022 är utsedd
2022-03-09
-
Stora Hagdahlspriset 2021 tilldelas Per Frankelius, docent vid Linköpings universitet
2021-09-20
-
Hagdahlsakademiens Diplommottagare 2021 har utsetts
2021-08-31
-
Årets Hagdahlskock 2021 är utsedd!
2021-01-29
-
Hagdahlsakademiens Äldrematpris 2021
2020-09-14
-
Pontus Pleanges tacktal
2020-05-13
-
VÄLKOMMEN TILL HAGDAHLSAKADEMIENS HÖGTIDSSAMMANKOMST
2020-01-27
-
Stora Hagdahlspriset 2020
2020-01-21
-
Årets Hagdahlskock 2020 är utsedd!
2020-01-15
-
Grattis Gröna Gårdens vårdboende i Linköping som har länets bästa äldremat!
2019-09-23
-
Hagdahlsakademiens priser 2020
2019-05-25
-
Hagdahlshögtiden 6 februari 2020
2019-05-02
-
Programmet för högtidsdagen 2019
2019-01-30
-
Hagdahlspriset 2019: Katarina Westlund
2019-01-26
-
Årets Hagdahlskock 2019: Jonas Alvin
2019-01-20
-
Diplom 2019: Jonny Ståhl
2019-01-19
-
Diplom 2019: Claes och Per Eke Göransson
2019-01-18
-
Skolmatspriset 2019: Åsbo skola i Boxholm
2018-07-26
-
Äldrematspriset 2019: Trumpetaregatan i Norrköping
2018-07-25
-
Välkommen till Hagdahlsdagen
2018-02-02
-
Stora Hagdahlspriset 2018 tilldelas Brunneby Musteri
2018-01-25
-
Hagdahls diplommottagare 2018 utsedda
2018-01-15
-
Andreas Nylén
2018-01-04
-
Hagdahlsakademien har utsett länets bästa skolmat och äldremat 2017
2017-03-01
-
Hagdahlsakademiens kock 2017
2017-01-23
-
Kvarnbacken i Linköping får priset för Bra Mat i Äldervården 2017
2016-12-12
-
Hagdahls Diplommottagare 2017 utsedda.
2016-12-12
-
Bokmässan i Linköping den 3 dec
2016-12-06
-
Skäggetorpsskolan i Linköping får Hagdahls pris för Skolbarns Matvanor!
2016-09-24
-
Hagdahlsakademien inför 2017
2016-09-20
-
Hagdahlsakademien på Bokmässan
2015-09-20
-
Hagdahlshögtiden 2015 var succé
2015-02-09
-
Program 6 februari 2015
2015-01-31
-
Barbro Konradsson presenterar Hagdahlspris
2015-01-30
-
Hagdahlspris för Bra Mat i Äldrevården
2014-09-11
-
Hagdahlsakademiens högtidsdag 2014
2014-01-30
-
Hagdahlsakademien på Östgötamatmässan 2013
2013-10-13
-
Landshövingen delade ut Hagdahlsakademiens diplom
2013-10-13
-
Hagdahlakademiens diplom 2013
2013-09-29
-
Program för Hagdahlshögtiden 2013
2013-01-30
-
Skolmåltidspriset till Motala
2012-11-28
-
Diplommottagare vid matmässan
2012-10-26
-
Hagdahls pris för skolbarns matvanor
2012-03-13
-
Program för prisutdelningen 6 februari 2012
2012-01-30
-
Martin Lind håller högtidstal
2012-01-07
-
Diplomutdelning vid matmässan
2011-11-19
-
Den 15 oktober är Östgötamatmässan. Diplomutdelning!
2011-09-06
-
Inbjudan till 2011 års Hagdahlshögtid
2010-11-17
-
Föreläsare sökes?
2010-11-05
-
"Gastronomisk" musik vid Hagdahlshögtiden
2010-02-07
-
Ny ledamot vid tallrik nr 3
2010-02-07
-
Allmänheten inbjuds till 2010 års Hagdahlshögtid
2009-12-11
-
Hagdahlsjubileet inleds
2009-11-25
-
Hagdahlsmarknad på länsmuseet blev jubileumsårets final
2009-11-25
-
Ny 14:e ledamot utsedd
2009-10-11
Pressmeddelande 5 februari 2021
Årets Hagdahlskock 2021 är utsedd!
Årets Hagdahlskock heter Per-Oskar Jonsson.
Han jobbar på Mjölby Stadshotell sedan 1 juni 2018 då han tog över verksamheten där tillsammans med två kollegor. Per-Oskar Jonsson, som jobbat som kock sedan gymnasietiden, har alltid haft ett starkt matintresse. Han arbetat helst med närodlade och närproducerade råvaror.
• Jag brinner för lokala råvaror och köper från producenter i Mjölbytrakten, men också för att använda syra i maten. Äppelcidervinäger är min favoritingrediens, eftersom den lyfter fram smakerna.
Per-Oskar Jonsson har tidigare jobbat på bland annat Hotell Dorotea, Hotell Ekoxen, Kanalkrogen, Stångs magasin, Restaurang P2 (där han var delägare i 12 år), Peos skafferi, Konsert & Kongress i Linköping och Rimforsa Strand.
I köket på Stadshotellet driver Lernia också en köksutbildning för ca 30 elever, som där får möjlighet att träna i en verklig restaurangmiljö tillsammans med Per-Oskar Jonsson och hans personal.
• Utnämningen till Årets Hagdahlskock kom väldigt oväntat, men jag blev verkligen jätteglad! Och roligt att det vi har gjort med Mjölby Stadshotell uppmärksammas.
Per-Oskar Jonsson vann i höstas även Årets Östgöta Kock.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För skicklighet i det gastronomiska hantverket och initiativet att åter ge liv åt en gammal institution, samt engagemang i utbildning av nya matlagare.”
Priset Årets Hagdahlskock är på 10 000 kr och delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska sällskap. Enligt traditionen sker det vid en Hagdahlsakademiens högtidsdag 6 februari, men på grund av pandemin flyttas ceremonin fram till sommaren.
Kontaktuppgifter till Årets Hagdahlskock Per-Oskar Jonsson:
070-930 13 30
peo@mjolbystadshotell.se
För mer information om priset, kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934 30 06
kontakt@reaturangskyline.se
Fotograf: Markus Höglund.
Årets Hagdahlskock 2021 är utsedd!
Årets Hagdahlskock heter Per-Oskar Jonsson.
Han jobbar på Mjölby Stadshotell sedan 1 juni 2018 då han tog över verksamheten där tillsammans med två kollegor. Per-Oskar Jonsson, som jobbat som kock sedan gymnasietiden, har alltid haft ett starkt matintresse. Han arbetat helst med närodlade och närproducerade råvaror.
• Jag brinner för lokala råvaror och köper från producenter i Mjölbytrakten, men också för att använda syra i maten. Äppelcidervinäger är min favoritingrediens, eftersom den lyfter fram smakerna.
Per-Oskar Jonsson har tidigare jobbat på bland annat Hotell Dorotea, Hotell Ekoxen, Kanalkrogen, Stångs magasin, Restaurang P2 (där han var delägare i 12 år), Peos skafferi, Konsert & Kongress i Linköping och Rimforsa Strand.
I köket på Stadshotellet driver Lernia också en köksutbildning för ca 30 elever, som där får möjlighet att träna i en verklig restaurangmiljö tillsammans med Per-Oskar Jonsson och hans personal.
• Utnämningen till Årets Hagdahlskock kom väldigt oväntat, men jag blev verkligen jätteglad! Och roligt att det vi har gjort med Mjölby Stadshotell uppmärksammas.
Per-Oskar Jonsson vann i höstas även Årets Östgöta Kock.
Hagdahlsakademiens motivering lyder:
”För skicklighet i det gastronomiska hantverket och initiativet att åter ge liv åt en gammal institution, samt engagemang i utbildning av nya matlagare.”
Priset Årets Hagdahlskock är på 10 000 kr och delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska sällskap. Enligt traditionen sker det vid en Hagdahlsakademiens högtidsdag 6 februari, men på grund av pandemin flyttas ceremonin fram till sommaren.
Kontaktuppgifter till Årets Hagdahlskock Per-Oskar Jonsson:
070-930 13 30
peo@mjolbystadshotell.se
För mer information om priset, kontakta gärna:
Fredrik Eklund, ledamot i Hagdahlsakademien
070-934 30 06
kontakt@reaturangskyline.se
Fotograf: Markus Höglund.